2014. augusztus 19., kedd

Spirulina a tablettába zárt csodaalga

Spirulina, a tablettába zárt csodaalga

Spirulina névre hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészít jének kikiáltott
mikroszkopikus él lény. A Spirulina "alga" köznapi elnevezése ellenére a baktériumokkal áll a legközelebbi
rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe tartozik.
Prokarióta, azaz nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal (ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy
több sejt ek), viszont színanyagainak köszönhetően a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni. A
Kutatók szerint a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az els ő él ő szervezetek, amelyek oxigént
termeltek, "tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett megváltozni, s ez megnyitotta az utat a
fejlettebb létformák kialakulása felé.".
A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hő forrásokban, gleccsereken, fák
kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik gombákkal zuzmókat alkotnak, mások
baktériumokban színtestekként m ködnek. A Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is
nagy szerepe van a cianobaktériumoknak.
A Spirulina természetes körülmények között trópusi és szubtrópusi magas pH-értékű állóvizek lakója Afrika,
Ázsia és Dél-Amerika tavaiban. Idő számításunk utáni pályafutása a 16. századi  Azték kultúráig vezethet ő
vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedező k állítása szerint a Texcoco-tóból
halászott zöld algából készített sütit és szárított csipszet árulták mindenfelé a piacokon.
Ehhez hasonló, szárított formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé
elnevezés algakenyérként volt közismert.
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag!
Étrend-kiegészít őként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el forgalmazni a 80-as évektől.
Hírnevének köszönhet ően ma már nem természetes élő helyeiről szüretelik, hanem speciális farmokon,
kontrollált körülmények közt termesztik az USA-ban, Távol-Keleten és Ausztráliában.

Tartalmaz:

Teljes érték , könnyen emészthet fehérjék
Ásványi anyagok, nyomelemek
(kálium, kalcium, jód, bróm, mangán, vas)
B-vitamin, C-, D-, E- és K-vitaminok
Esszenciális zsírsavak

Hatása:

- Vitalizáló és immunerősítő  Antioxidáns
- Csökkenti a vérnyomást,
- lassítja az érelmeszesedést
- Csökkenti az éhségérzetet
- Serkenti az agyműködést
- Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását
- Izületi problémákra jótékony hatású
- Cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott
- Javítja a b r állapotát, fiatalságát

Egyes nézetek szerint étkezés elő tt fogyasztva csökkenti az étvágyat, ezáltal alapanyaga a felkapott
fogyókúrás készítményeknek. Máshol, mint immunerősítő és rákmegelőző csodaszerként tartják számon.
Mértékletes fogyasztása vitaminhiányos vagy egyoldalú táplálkozás esetén valóban indokolt lehet.

Spirulina érdekességek:

* A legtöbb spirulinát a halak, hüllő k és madarak fogyasztják állateledel formájában
* Az állatkerti flamingókat algadiétán tartják, hogy rózsaszín árnyalatukat jobban kiemeljék
* Versenylovaknál a természetes dopping szerepét tölti be
* A NASA űrkutatói spirulinát fogyasztanak űrutazásuk során

Rendelés:ITT

Forrás: www.edenkert.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése